Zorana Živič, Razstava ilustracij, junij 2020

objavljeno: 15. jun. 2020, 13:51 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 15. jun. 2020, 13:51 ]
Fotografija: Tanja Pečenko Zorana Živič 
Razstava ilustracij 
Svojo ljubezen sem namenila predvsem ilustraciji za najmlajše, ki se je pokazala že na začetku študija likovne pedagogike. Motivi, ki jih upodabljam, so večinoma otroški, igrivi, topli in sanjavi

Velikokrat so postavljeni v neko surealno okolje, kotiček, v katerega se zatečemo, da nam je lepo. Pogosto jih spremlja nežno cvetje. Rada pustim veliko beline papirja, ki jim da dihati in prinese neko umirjeno atmosfero ter tako ustvarja prijetno čustveno senzacijo za opazovalca. 

Ne manjka tudi zlatih detajlov, s katerimi poudarim, da gre za dogajanje v nekem drugem, brezčasnem prostoru. Najbližje sem si z akvareli, ki jih kombiniram z gvašem, pasteli in svinčnikom.
Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej):

URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.

Kontakt:


Mail - zorana.zivic@gmail.com

Spletna stran - zoki.art

Facebook - Zoki.art

Instagram - www.instagram.com/zoki.art

Etsy - www.etsy.com/shop/ZokiArt
Zorana ustvarja pod ustvarjalnim imenom Zoki.art. Preberite si še njen Portret - KLIK!
Robert Zupanec, Razstava slik, maj 2020

objavljeno: 19. maj 2020, 01:20 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 19. maj 2020, 01:21 ]


foto: Luka Drofenik 


Robert Zupanec 
Razstava slik Ko človek misli, da ga že razume in pozna, vedno znova preseneti. 

Že v rani mladosti ga je navduševala umetnost in ljubezen do le-te. Navduševale so ga predvsem skulpture nenavadnih oblik ter slike na platnu z izvirnimi motivi, ki so mu burile domišljijo.

Osrednja tema njegovega ustvarjanja je posvečena figuraliki in abstrakciji. Na platnih se odraža izražanje emocij, kot so veselje, žalost, strah, upanje in predvsem želja ŽIVETI. Svoj likovni izraz nenehno bogati z lastnim raziskovanjem. Barve so močne, žive in energične. Njihov ples je nekakšna harmonija kaosa.

Posluša sebe in svoje srce. V vsakem njegovem delu je del njega samega. Zanima ga mentalna in intuitivna plat človeka, predvsem pa psihologija umetnikovega duha. Zaveda se, da je življenje pot, ki je včasih posuta s trnjem.

Preizkusil je že različne tehnike. Ostaja pa nekako zvest akril splash-u, kot izraznemu sredstvu.

Redno razstavlja po Sloveniji in Hrvaški. Dve leti nazaj pa že tudi v priznani galeriji v Vicenzi, Italija. Želi se predstaviti tudi drugod po svetu.

Živi in ustvarja v Rogaški Slatini.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej):


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.
V Grand hotelu Rogaška sem se seznanil z razstavo zelo zanimivega, samobitnega umetnika Roberta Zupanca.

Zanimiva so ekspresivna, dinamična dela v abstraktnem slogu in dekorativne slike, ki spominjajo na ornament dragih kamnov, npr. Zelena zemlja. Zanimiva so dela na religiozno temo, pa tudi asociativne slike Zlata ribica, Drevo življenja, skulpture Zvezane roke, Ženska, ki drži moško glavo, Ženska z zlatimi lasmi in druge in še več drugih del, ki imajo uporabni značaj.

Umetnost Roberta Zupanca ima globinski pomen človeškega obstoja in povezave človeka z okoljem, ki ga obkroža.

Želim mu umetniških uspehov še naprej in da bi še naprej sledil svojemu klicu!

Igor Vihanski
Zaslužni umetnik Rusije
Častni član Ruske akademije umetnosti

30. avgust 2017

Refleksija odtenkov zaznav doživetega dogodka …

Robert, svoja dela si poimenoval "Neskončna avantura"

Globino sporočilnosti in pomenljivosti besed, sem ob prehajanju od enega do drugega eksponata, doživljala kot intimno odkrivanje – potovanja, skozi utrinke vzgibov ujetega časa in prostora …

Je to pot iskanja sebe – lastne eksistence, ki na novo osmišlja življenje?

Da, a zavedajoč se, da je hoja vase dolga in naporna, ki jo moraš – moreš in zmoreš opraviti le sam skozi odkrivanje stopinj osebne in svojih predhodnikov zgodovine …

Le tako prideš in prihajaš do novih in novih spoznanj lastnih odtisov korakov. Vse teče, se spreminja in mineva … In to ti je uspelo in uspeva, s tebi izvirno občutljivostjo, udejanjiti in udejanjati, v materialnem elementu, s sledovi zaznav lastne majhnosti, nemoči sredi najglobljih, neizpovedljivih duševnih stanj do občutkov in čutenj veličine božjega. Ki daje poguma in moči daritvene pripravljenosti razgaljenosti sebe sočloveku …

Hvala tvojemu darovanju sebe in povabilu dotika mene.

"Zaklad združitve najdejo tisti, ki se zazrejo vase." Rumi

Dušanka Kosmač
Rogaška Slatina, 7.avgust 2017 


Spletna stran: www.robertzupanec.com

Mail: robert.zupanec@gmail.comZanimivost: 

Virtualni sprehod po Robertovi razstavi v Rogaški Slatini - KLIK!

Erika Gregorič, razstava ilustracij Dreaming fantasy, maj2020

objavljeno: 2. maj 2020, 23:16 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 2. jun. 2020, 23:36 ]


foto: arhiv avtorice Erika Gregorič 
Dreaming fantasy Eriko Gregorič poznajo tudi kot Reika Gregoretti, ali v Izoli kot "tista, ki riše stripe in uči italijanščino". Magistrirala je z odliko na oddelku za italijanistiko na Fakulteti za humanistične študije v Kopru in za svoje magistrsko delo prejela Kosovelovo nagrado Univerze na Primorskem za izjemne dosežke pri pripravi magistrskega dela na temo fantazijske književnosti. Ta element se reflektira tudi v njenem risanju v japonskem manga slogu. Poleg risanja jo veseli tudi pisanje. Je avtorica člankov o fantazijski književnosti, objavljenih v rubriki Svet fantazijskega romana v Spletnem času. V spletni reviji CMK Magazin Centra mladih Koper lahko beremo njene stripe, ki kontestualizirajo šale o Janezeku. Najmlajši si v knjižnicah lahko izposodijo pravljico, ki jo je ilustrirala, Začarani gozd, avtorice Ksenjie Bratuš Albreht. 

Za seboj ima nekaj samostojnih razstav, nekaj pa pod okvirom Društva ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger Animov: 

- "Od E do G" v galeriji Plac Izolanov 2014 (društvo Animov),
- "Od E do G v drugo" v Čajnici Vanilla Koper 2015 (društvo Animov),
- "Od E do G" Mestna knjižnica Izola 2015,
- "Le uživam v tem kar počnem" Center mladih Koper 2016,
- "KaJ Se Je NaUčU JaNeZeK" v Vitrinah ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola 2018, istoimenska razstava na Stenah ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2018,
- "Music goes Anime" v Sončni dvorani JSKD Izola 2019 in
- "Dream on" na Stenah ustvarjalnosti Mestne knjižnice Izola januarja in februarja 2020.Razstava ilustracij


Ljubezen avtorice do fantazije se ne odraža zgolj v člankih in magistrski nalogi na to temo, saj se med njenimi risarskimi motivi pojavljajo bojevniki, skrivnosti, Halloweenski motivi, zasanjani svet in abstraktno okolje. Prostor je tudi za ljubezenske motive in ilustracije, s katerih se nasmiha prijateljstvo. Večini ilustracij skupno to, da so se njihovi motivi porodili iz verzov med poslušanjem rock in power metal glasbe. Vse našteto je upodobljeno na polnih ozadjih v močnih in čistih barvah, tehnika, ki je avtorici pri srcu. Tudi tehnike so raznovrstne; od Faber Castell suhih pastelov in akvarela, japonskih Copic markerjev, navadnih barvic in flomastrov ... različna orodja za različen željen končni učinek.
Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej):


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.


Preberite še rubriko Erike GregoričVojko Grabrijan, razstava slik in risb, april2020

objavljeno: 13. apr. 2020, 13:00 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 14. apr. 2020, 08:13 ]foto: arhiv avtorja, 2020 


Vojko Grabrijan 

Ljubiteljski umetnik Vojko Grabrijan je rojen leta 1965. Slikanje in risanje ga pomirja in sprošča. Veseli se vsake slike, ki jo nariše in v njej pustim delček svoje duše. 

Najraje ustvarja portrete, ki jim poskuša vdahniti življenje. Slika na platnu z olji in akrili, veliko pa dela tudi s pasteli.
Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
-levo za nazaj, desno za naprej

URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.


Kontakt


Facebook: VG ARTNika Marinković, Risba, april2020

objavljeno: 4. apr. 2020, 14:28 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 5. apr. 2020, 12:03 ]
foto: arhiv avtorice 


Nika Marinković,  Risba 


Avtorica risb, ki jih tokrat predstavljamo, je študentka, stara 21 let, ki z risanjem izraža svojo zgodbo in notranji svet. Njene risbe so odraz njenih izkušenj, občutkov, bolečine in iskanja same sebe, zato ustvarja slike, v katere izliva svoja čustva in misli.


Nika pri risanju združuje različne tehnike, odvisno od počutja in kako jo roka vodi. Vse njene slike povezuje uporaba časopisnega papirja in strani knjige, ki, kot pravi sama predstavljajo podzavest in posameznikovo zgodbo, ki je očem skrita.


Poleg risanja so njena velika strast tattooji in make-up. V prostem času sprehaja pse v zavetišču, telovadi, riše ali piše in bere.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
-levo za nazaj, desno za naprejURL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.Kontakt


Preberite še njen portret!

... in intervju!

Ksenija Zmagaj, Slike na platnu, mar2020

objavljeno: 24. mar. 2020, 03:27 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:44 ]

Ksenija Zmagaj, Slike na platnu Nika Korsič (ureja Virtualno galerijo) o slikah: 

Slike se mi zdijo dobre, prav vsaka posebej ima svojo zgodbo, so zelo močne in opazovalca ne pustijo hladnega, temveč obudijo močna čustva. Tudi izbor barv je izrazit in nekaj posebnega, všeč so mi tako izrazite kot zamegljene linije, posebno pa transparentnost, ki jo ponekod uporabite (sama sem fascinirana nad prosojnimi in megličastimi linijami, ki spominjajo na odseve ...). Vidi se, ima Ksenija že nekaj kilometrine, saj je dobro viden njen stil, tudi na slikah, kjer ni njenih značilnih obrazov."

Ksenijo smo že predstavljali v naši galeriji - njene barvite ilustracije si lahko ogledate TU


Ksenija Zmagaj je zapisala:

Gre za slike na platnu, naslikane z akrilnimi barvami in s čopiči. Pri slikanju me dejansko žene in vodi harmonija barv in podob s katerimi čaram in pripovedujem zgodbe, ki so kot ujeti utrinki življenja, kot regratove lučke, kot kaplje dežja ... moje občutenje teh in tako naslikanih zgodb pa je čudežno.

Kar nekaj časa je od tedaj, ko sem svoje občutke, občutenja in misli izražala s pomočjo pisane besede v poeziji. Nekaj zadnjih let se trudim, kar najbolj verodostojno, vse našteto izraziti s slikanjem, upodabljanjem in zrcaljenjem. V enaki meri kot poezija, so tudi slike pečat mojega notranjega sveta. Medtem, ko so v pesmih ujeti trenutki, moje slike pripovedujejo zgodbe. Podobe in slike so nadgradnja poezije. S svojo intenzivnostjo odstirajo tančice skrivnosti občutenja lepega in dobrega.

Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej):


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.Poglejte si še njene risbe pod naslovom 
Zrcalne podobe (feb2016).Pšenica Art, jan2020

objavljeno: 2. nov. 2019, 10:34 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:49 ]

Pšenica Art 

www.facebook.com/Psh172Art
Ilustracija: Pšenica Kovačič, DECAY 4.3

www.facebook.com/Psh172Art
Foto - Matic Lipar 


Rojena 17. 2. 1981, je diplomirana slikarka, ki nadaljuje svoj podiplomski študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje ArtHouse. Diplomirala je z odliko iz Vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na temo stripa ter živalske problematike. Od leta 2004 do 2008 je prejemala štipendijo za nadarjene Mestne občine Ljubljana. Od 17. 10. 2011 ima status samostojne kulturne delavke. Avgusta 2013 ji je Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) dodelila štipendijo za perspektivno avtorico na področju ilustracije. Marca 2014 so jo sprejeli v društvo likovnih umetnikov Ljubljane (DLUL, ZDSLU). Živi in dela v Ljubljani.


Decay

Dela vključujejo prostoročne risbe manjših formatov v tehniki fine linelinerjev, flomastrov in drugih risal. Nekatere so črno-bele, druge tonirane s sivino, tretje pa blago kolorirane. Motivika je morbidna in/ali fantazijska; gre za raziskovanje smrti, propada in gnitja ter fantazijskih bitij, ki imajo v klasični mitologiji negativen prizvok, a tu nevtralnega ali celo pozitivnega. V večini del se pojavlja tudi dihur kot simbol smrti in razkroja. Gre za interno simboliko, ki črpa iz življenja. Smrt ni nekaj slabega, ampak obveznega, ni tabu, a je nekaj vredno posmrtne obravnave.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej): 


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.


Kontaktni podatki:


Pšenica Kovačič, dipl. slik., uni. dipl. oblik.; samozaposlena v kulturi - avtorica stripov, ilustratorka, slikarka in oblikovalka vidnih sporočil

Lipahova ulica 11
1111 Ljubljana Vič
Slovenija
0038640 577 172


Nekatere slike in ilustracije so na voljo. Za vprašanja ali naročila se obrnite na avtorico.

Maja Klemenčič Art, nov2019

objavljeno: 16. sep. 2019, 05:21 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:51 ]

Maja Klemenčič Art 

https://www.facebook.com/paintermajaklemencic/

https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/virtualna-galerija/arhiva/razstave/_draft_post-1/etsy%20shop%20%281%29.jpg?attredirects=0
Foto - arhiv avtorice 


Avtorica o sebi 

Skozi svoja dela izražam življenje, zgodbe in umetnost. Moje slike velikokrat govorijo zgodbo, neko sporočilo. 

Stil slikarstva se giblje v različnih vodah; vse od impresionizma, ekspresionizma, do malo kubizma in surealizma. Vse skupaj je neka velika mešanica, ščepec vsakega. V barvah iščem mešanice in odtenke, ki šokirajo in se zasidrajo v dušo. 

Rada šokiram in rada impresioniram, predvsem rada pustim vtis. Moja umetnost je osebna, duhovna in doživeta, inspiracija oseb, dogodkov, življenja ...


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej): 


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.Kontaktni podatki:

email: prucka9@gmail.com


Nekatere slike so na voljo. Za vprašanja ali naročila se obrnite na avtorico.


Nika Korsič - Abstr Novum, apr2019

objavljeno: 11. apr. 2019, 13:51 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:57 ]

Nika Korsič 
Abstr Novum 

Triptih I, 2018
Olje na platnu
3x 70x30

http://www.nikakorsic.si/Nika Korsič najraje ustvarja na področju slikarstva. Ukvarja se tudi z grafičnim oblikovanjem, fotografijo, pisanjem, vodenjem in organizacijo ustvarjalnih delavnic in simpozijev. 
Deluje tudi na področju medijev, ureja spletni časopis Spletni čas in je predsednica Kulturnega društva VNL.

Rojena v Kopru leta 1983, diplomirala leta 2009 na Akademiji Lepih umetnosti v Benetkah, iz Vizualnih in Scenskih umetnosti smer Dekoracija. Leta 2012 se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer Video in novi mediji.

Sodelovala je na več razstavah in umetniških projektih/workshopih tako doma, kot v tujini. 

Trenutno se najbolj ukvarja z organizacijo Umetniškega simpozija LIKOVNI EKO, ki bo potekal letos junija. Živi in ustvarja med Izolo In Ljubljano.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj
(levo za nazaj, desno za naprej): 
URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.
Detajli slik: 

Kabernet, 2018
Olje na platnu
40x20


Koralno dno, 2018
Olje na platnu
70x30


Eksplozije, 2018
Olje na platnu
70x100

Galaksija, 2018
Olje na papirju
40x30

Permanent Mauve, 2018
Olje na papirju
40x40

Kontakt
instagram: @nikakorsic


mail: info@nikakorsic.si
Spletna stran:
www.nikakorsic.siManca Končnik - Manccart, jul2019

objavljeno: 30. jul. 2018, 01:30 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:52 ]

Manca Končnik
Manccart

Fotografija: fortystuff


Avtorica o sebi


Moje ime je Manca in prihajam iz Kamnika. Ustvarjam pod imenom Manccart. Strast do ustvarjanja gori v meni že odkar pomnim zase. Prav tako je moja sposobnost je povezovanje z nadzemeljskimi sferami tako odraz, občutja in vizije preslikam na platna.

Slike so odvisne od naročnika in prostora za katerega se delajo. Prav tako materiali, barve, oblike in velikosti ... Prav tako s slikami želim sporočiti ljudem naj ne jemljejo življenja preveč resno, saj se vsi učimo in delamo napake. Slike v prostor in energijsko polje posamezdnika vnašajo sproščenost in pozitivno naravnanost do življenja. Mej ni, so samo v glavah nekaterih ljudi :)Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):

URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.Kontaktni podatki:

fb: Manccart - abstract art
instagram: @mancca
mail: mancca@gmail.com
1-10 of 31