Ksenija Zmagaj, Slike na platnu

objavljeno: 24. mar. 2020 03:27 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 24. mar. 2020 03:29 ]

Ksenija Zmagaj, Slike na platnu Nika Korsič (ureja Virtualno galerijo) o slikah: 

Slike se mi zdijo dobre, prav vsaka posebej ima svojo zgodbo, so zelo močne in opazovalca ne pustijo hladnega, temveč obudijo močna čustva. Tudi izbor barv je izrazit in nekaj posebnega, všeč so mi tako izrazite kot zamegljene linije, posebno pa transparentnost, ki jo ponekod uporabite (sama sem fascinirana nad prosojnimi in megličastimi linijami, ki spominjajo na odseve ...). Vidi se, ima Ksenija že nekaj kilometrine, saj je dobro viden njen stil, tudi na slikah, kjer ni njenih značilnih obrazov."

Ksenijo smo že predstavljali v naši galeriji - njene barvite ilustracije si lahko ogledate TU


Ksenija Zmagaj je zapisala:

Gre za slike na platnu, naslikane z akrilnimi barvami in s čopiči. Pri slikanju me dejansko žene in vodi harmonija barv in podob s katerimi čaram in pripovedujem zgodbe, ki so kot ujeti utrinki življenja, kot regratove lučke, kot kaplje dežja ... moje občutenje teh in tako naslikanih zgodb pa je čudežno.

Kar nekaj časa je od tedaj, ko sem svoje občutke, občutenja in misli izražala s pomočjo pisane besede v poeziji. Nekaj zadnjih let se trudim, kar najbolj verodostojno, vse našteto izraziti s slikanjem, upodabljanjem in zrcaljenjem. V enaki meri kot poezija, so tudi slike pečat mojega notranjega sveta. Medtem, ko so v pesmih ujeti trenutki, moje slike pripovedujejo zgodbe. Podobe in slike so nadgradnja poezije. S svojo intenzivnostjo odstirajo tančice skrivnosti občutenja lepega in dobrega.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):


Pšenica Art

objavljeno: 2. nov. 2019 10:34 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 5. jan. 2020 11:14 ]

Pšenica Art 

www.facebook.com/Psh172Art
Fotografija: Matic Lipar Biografija Rojena 17. 2. 1981, je diplomirana slikarka, ki nadaljuje svoj podiplomski študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje ArtHouse. Diplomirala je z odliko iz Vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na temo stripa ter živalske problematike. Od leta 2004 do 2008 je prejemala štipendijo za nadarjene Mestne občine Ljubljana. Od 17. 10. 2011 ima status samostojne kulturne delavke. Avgusta 2013 ji je Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) dodelila štipendijo za perspektivno avtorico na področju ilustracije. Marca 2014 so jo sprejeli v društvo likovnih umetnikov Ljubljane (DLUL, ZDSLU). Živi in dela v Ljubljani.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej): Decay

Dela vključujejo prostoročne risbe manjših formatov v tehniki fine linelinerjev, flomastrov in drugih risal. Nekatere so črno-bele, druge tonirane s sivino, tretje pa blago kolorirane. Motivika je morbidna in/ali fantazijska; gre za raziskovanje smrti, propada in gnitja ter fantazijskih bitij, ki imajo v klasični mitologiji negativen prizvok, a tu nevtralnega ali celo pozitivnega. V večini del se pojavlja tudi dihur kot simbol smrti in razkroja. Gre za interno simboliko, ki črpa iz življenja. Smrt ni nekaj slabega, ampak obveznega, ni tabu, a je nekaj vredno posmrtne obravnave.

www.facebook.com/Psh172Art
Ilustracija: Pšenica Kovačič, DECAY 4.3Kontaktni podatki:


Pšenica Kovačič, dipl. slik., uni. dipl. oblik.
Samozaposlena v kulturi:
avtorica stripov, ilustratorka, slikarka in oblikovalka vidnih sporočil

Lipahova ulica 11
1111 Ljubljana Vič
Slovenija
0038640 577 172


Nekatere slike in ilustracije so na voljo. Za vprašanja ali naročila se obrnite na avtorico.

Maja Klemenčič Art

objavljeno: 16. sep. 2019 05:21 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 2. nov. 2019 10:36 ]

Maja Klemenčič Art 

https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/virtualna-galerija/arhiva/razstave/_draft_post-1/etsy%20shop%20%281%29.jpg?attredirects=0
Fotografija: arhiv avtorice 


Avtorica o sebi 


Skozi svoja dela izražam življenje, zgodbe in umetnost. Moje slike velikokrat govorijo zgodbo, neko sporočilo. 

Stil slikarstva se giblje v različnih vodah; vse od impresionizma, ekspresionizma, do malo kubizma in surealizma. Vse skupaj je neka velika mešanica, ščepec vsakega. V barvah iščem mešanice in odtenke, ki šokirajo in se zasidrajo v dušo. 

Rada šokiram in rada impresioniram, predvsem rada pustim vtis. Moja umetnost je osebna, duhovna in doživeta, inspiracija oseb, dogodkov, življenja ...


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej): 

https://www.facebook.com/paintermajaklemencic/
Slika: HSKontaktni podatki:

email: prucka9@gmail.com


Nekatere slike so na voljo. Za vprašanja ali naročila se obrnite na avtorico.

Nika Korsič - Abstr Novum

objavljeno: 11. apr. 2019 13:51 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 11. apr. 2019 14:07 ]

Nika Korsič 
Abstr Novum 

http://www.nikakorsic.si/


O avtorici Nika Korsič najraje ustvarja na področju slikarstva. Ukvarja se tudi z grafičnim oblikovanjem, fotografijo, pisanjem, vodenjem in organizacijo ustvarjalnih delavnic in simpozijev. 
Deluje tudi na področju medijev, ureja spletni časopis Spletni čas in je predsednica Kulturnega društva VNL.

Rojena v Kopru leta 1983, diplomirala leta 2009 na Akademiji Lepih umetnosti v Benetkah, iz Vizualnih in Scenskih umetnosti smer Dekoracija. Leta 2012 se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer Video in novi mediji.

Sodelovala je na več razstavah in umetniških projektih/workshopih tako doma, kot v tujini. 

Trenutno se najbolj ukvarja z organizacijo Umetniškega simpozija LIKOVNI EKO, ki bo potekal letos junija. Živi in ustvarja med Izolo In Ljubljano.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej): 
Detajli slik: 

Kabernet, 2018
Olje na platnu
40x20


Galaksija, 2018
Olje na papirju
40x30


Koralno dno, 2018
Olje na platnu
70x30


Triptih I, 2018
Olje na platnu
3x 70x30


Eksplozije, 2018
Olje na platnu
70x100

Permanent Mauve, 2018
Olje na papirju
40x40Kontaktni podatki:

fb: Nika Korsič - artist
instagram: @nikakorsic
mail: info@nikakorsic.si

Spletna stran:
www.nikakorsic.si

Nekatere slike so na voljo. Za vprašanja ali naročila se obrnite na avtorico.


Manca Končnik - Manccart

objavljeno: 30. jul. 2018 01:30 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 30. jul. 2018 01:31 ]

Manca Končnik
Manccart

Fotografija: fortystuff


Avtorica o sebi


Moje ime je Manca in prihajam iz Kamnika. Ustvarjam pod imenom Manccart. Strast do ustvarjanja gori v meni že odkar pomnim zase. Prav tako je moja sposobnost je povezovanje z nadzemeljskimi sferami tako odraz, občutja in vizije preslikam na platna.

Slike so odvisne od naročnika in prostora za katerega se delajo. Prav tako materiali, barve, oblike in velikosti ... Prav tako s slikami želim sporočiti ljudem naj ne jemljejo življenja preveč resno, saj se vsi učimo in delamo napake. Slike v prostor in energijsko polje posamezdnika vnašajo sproščenost in pozitivno naravnanost do življenja. Mej ni, so samo v glavah nekaterih ljudi :)Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
Kontaktni podatki:

fb: Manccart - abstract art
instagram: @mancca
mail: mancca@gmail.com
Andreja Kramberger - Drejka

objavljeno: 18. jun. 2018 03:34 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 10. jul. 2018 03:04 ]

Andreja Kramberger
Razstava ilustracij: Drejka

Ilustracije: Andreja Kramberger, Komplet 3a


O avtorici


Andreja o sebi piše:

Strast do ustvarjanja, izobrazba likovnega pedagoga in splet okoliščin so omogočili, da se je iz mojega hobija razvilo profesionalno delo.

Tako kot nastaja slika, ki se začne s piko v trenutku stika med čopičem in podlago, se korak za korakom prične moja zgodba. Na pot stopi deklica, ki z navdušenjem spoznava svoj skrivnostni vrt in pravljične kraje, kamor jo vodi veter v laseh. Deklica ljubi naravo, živali in majhne stvari in zaklade, iz katerih spleta svojo zgodbo. S temi ilustracijami pod blagovno znamko drejka.si z akrilnimi barvami slikam zgodbe.

Motive slikam na vse vrste materialov, še posebno na lesene uporabne predmete (pladnje, škatlice, obešanke, obešalnike, …). Izbirate lahko tudi med slikami na platnu in leseni deski.

Pri teh rada eksperimentiram v različnih tehnikah, ki mi s svojimi specifikami omogočijo originalen in unikaten izdelek.

Svoje ilustracije prilagodim tudi vaši zgodbi kot darila za posebne priložnosti (poroka, obletnica, darilo vzgojiteljici, učiteljici, poslovna darila, …)

Pri svojem delu zelo rada preizkušam najrazličnejše materiale in orodja. Zelo rada oblikujem skulpture. Pri tem uporabljam različne polimerne mase. Med izdelki najdete tudi nakit, v veliko veselje pa mi je tudi rezbarjenje.

Sodelujem tudi z drugimi umetniki in oblikovalci.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
Kontaktni podatki:

Telefon: +386 31 549 181
E-pošta: info@drejka.si

Spletna stran, družabna omrežja:https://www.drejka.si/
Ilustracija: Dobrodošli - sivka, Andreja KrambergerNikolaj Vogel, Slikarska razstava: Čas v prostoru

objavljeno: 19. dec. 2017 02:41 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 19. dec. 2017 02:42 ]

Nikolaj Vogel
Slikarska razstava: Čas v prostoru


Slika: Nikolaj Vogel - Časovni zapis v pokrajini IV., 2016, 60x75 cm, olje na platnu


O avtorju


Nikolaj Vogel se je rodil 6. decembra 1972 v Ljubljani. Ker od rojstva ne sliši, je hodil v šolo Centra za sluh in govor Maribor. Srednjo elektrotehnično šolo je z zaključnim izpitom končal leta 1993. Nato je diplomiral iz slikarstva na ALU v Ljubljani pod mentorstvom prof. Metke Krašovec in prof. Bojana Gorenca. Po diplomi je nadaljeval magistrski študij slikarstva pod mentorstvom prof. Bojana Gorenca in prof. Jožefa Muhoviča, leta 2003 je z zagovorom magistrskega dela zaključil.

Imel je že 12 samostojnih in več skupinskih razstav. Kot slikar živi in ustvarja v Ljubljani.

Kot pravi sam, je večni iskalec navdiha v naravi in njenega mehanizma ter spreminjanja. Kakorkoli pristopi k sliki, ga vedno vznemirja ČAS v PROSTORU. Vidi se kot del naravnega procesa, ki je v fazi duhovne zavesti, ki poteka z osnovnega nivoja na višje nivoje prebujanja zavesti in spoznanj.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
Kontaktni podatki:

vogel.nikolaj@gmail.com
Slika: Nikolaj Vogel - Neskončni zasledovani čas, 130x100, 2006, olje na platnu
Maša Kores, fotografska razstava: Zapuščeni objekti, junij 2017

objavljeno: 22. jun. 2017 01:57 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 19. dec. 2017 02:22 ]

Maša Kores
Fotografska razstava: Zapuščeni objekti


Fotografija: Maša Kores, I Like Peace. And Solitude. And Silence.


O avtorici


Maša Kores je rojena leta 1985, v Ljubljani. Že od otroštva je kazala zanimanje za nenavadne in drugačne stvari. Stvari, ki so bile njenim vrstnikom najmanj zanimive, če ne, kar strašljive ... zapuščene hiše, mrtev ptiček, neznane poti.

Nobena stranpot ni bila prezrta, noben kraj prestrašljiv ...

Skrivnostnost in temačnost, ki so prevevala te podobe, je Maša prenesla skozi fotografski objektiv in tako ujela svoje občutke v večnost. Kot taka se predstavlja še danes ... drugačna ... izvirna ... ona.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
Kontaktni podatki:

FB - https://www.facebook.com/MasaKoresPhotography
Spletna stran - www.masakoresphotography.com
Instagram - https://www.instagram.com/masa_kores_photography/www.masakoresphotography.comFotografija: Maša Kores, He Left Without Saying Goodbye . . .


Preberite še o dosežkih in razstavah Maše Kores - TU.Jože Brenčič, fotografska razstava, maj 2017

objavljeno: 9. maj 2017 23:23 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 9. maj 2017 23:35 ]

Jože Brenčič
Fotografska razstava


Avtor o sebi


Jože Brenčič, živim v Podlipi pri Vrhniki, pišem poezijo in sodelujem na literarnih tečajih v Sloveniji, Hrvaškem, BIH, Srbiji in Črni Gori, na katerih sem dobil več diplom in drugih priznanj, moje pesmi pa so objavljene v številnih zbornikih poezije. Leta 2015 je v Beogradu izšla moja dvojezična pesniška zbirka Okruški optimizma / Krhotine optimizma v slovenskem in srbskem jeziku. Prevajam iz slovenskega jezika v Srbščino in obratno.

Poleg tega tudi fotografiram in fotografije večkrat objavljam na spletu. Fotografiram razne motive od objektov, vodnih motivov, do narave (meglic, oblakov, neba, sonca in lune), kar se mi zdi pač lepo. Vedno fotografiram tudi na vseh pesniških manifestacijah, ki se jih udeležujem.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
Kontaktni podatki:

Jože Brenčič, Podlipa 19b, 1360 Vrhnika
gsm: 031 876 650
e-naslov: brencicjoze@gmail.com

7_Hotel Moskva v Beogradu v mraku december 2015.JPG
Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, marec 2017

objavljeno: 9. mar. 2017 13:58 avtor: Spletni čas - Inovelmedia   [ posodobljeno 21. jun. 2017 05:07 ]

Laura Ličer
Bitjastovzorčasti svethttp://www.laura-licer.si/
Fotografija: David Lotrič

O avtorici


Bitja iz zgoraj omenjenega sveta so eni prav zanimivi stvori. Opazujejo svet okoli sebe in se čudijo lepoti ter dogodkom okoli njih. Bitja so skupno ime za vse stvore, ki so mešanica že ustvarjenih živali na našem planetu in domišljije. Nekateri še ne obstajajo, morda pa le nekega dne pride tudi njihov čas na poti evolucije. Nastajajo spontano, brez vnaprej določenih skic , tako presenetijo tudi slikarko. Vsakemu izmed njih je jasno, da so del narave in z veseljem pletejo vzorce z bližnjimi bitji in okolico.

Liki se pojavljajo na različnih podlagah, kot so platna (okoli 300 slik), igralne karte (mačji tarok) in stenske poslikave, z veseljem pa skočijo tudi v kakšno zgodbo drugega stvaritelja. Tako so nastale knjige:
  • Dežka (Franci Rogač), zbirka svetovnih ljudskih pripovedk Nit (Francesca Lazzarato) – do sedaj brazilske, filipinske in nigerijske ljudske pripovedke; 
  • zbirka Bredka Pripovedka (Breda Smolnikar) – zbrano v knjigi Si dekle ali si žena 
  • Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja (Miha Praprotnik) 
  • Z zvezde na zvezdo (Aleksandra Kocmut)
  • Dinozavri in Bajbulčki (Aleksandra Kocmut)
  • Zeleni Jurij (Miha Praprotnik)
  • Škrlatni cvet (Sergej Timofejevič Aksakov)
  • Dobrodošli na planet Zemlja (Bojan Meserko)
  • Perun, glavar groma (Miha Praprotnik)

Za več informacij vabljeni na spletno stran www.laura-licer.si ali na Facebook stran Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, kjer se lahko srečate z vsemi stvori, ki so bili do sedaj naslikani.Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):Seznam samostojnih razstav:


2009: 
 - Kavarna Maček, Ljubljana

2010: 
- Mladinski center Litija
- Izložba bar, Ljubljana
- Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana
- Knjižnica Šiška, Ljubljana


2011: 
- GRC Zapolje, Logatec
- Kavarna Veronika, Kamnik
- Terme Snovik
- Knjižnica Šiška, Ljubljana

2012: 
- Gimnazija Ledina, Ljubljana
- Mladinski center Litija
- Klub SOT 24,5, Metelkova mesto, Ljubljana
- Slovenski etnografski muzej, Ljubljana
- Knjižnica Domžale
- Lokal Baladur, Ilirska Bistrica
- Knjižnica Glinškova ploščad, Ljubljana

2013: 
- Knjižnica Izola
- Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto
- Mestna knjižnica Kranj
- Klub 24,5, Metelkova mesto, Ljubljana
- Knjižnica Srečka Vilharja, Koper
- Lokal Stara Mačka, Ljubljana
- Kulturno-Informacijsko središče (KIS), Maribor
- Knjižnica Grosuplje
- Knjižnica Izola


2014: 
- Knjižnica Prevalje
- Vodnikova domačija, Ljubljana
- LokalPatriot, Novo mesto
- Galerija K18, Maribor
- Mladinski center Hiša mladih, Ajdovščina
- Kulturni dom Prevalje
- Galerija Vogalček, Postojna, Ex-tempore (skupinska razstava)
- Knjižnica Šiška, Ljubljana
- Lokal Prulček, Ljubljana
- Knjižnica Lucija
- Fakulteta za socialno delo, Ljubljana
- Metelkova mesto, klub SOT 24,5, Ljubljana
- Knjižnica Škofja Loka


2015: 
- Trubarjeva hiša literature, Ljubljana
- Knjižnica Vrhnika
- Knjižnica Izola
- Knjižnica Šiška, Ljubljana
- Mladinski center Litija
- Gimnazija Ledina, Ljubljana
- Mladinski center Postojna
- Knjižnica Škofja Loka
- Gimnazija Bežigrad, Ljubljana
- Lokal Prulček, Ljubljana
- Knjižnica Piran
- DOSOR Radenci
- Mestna hiša, Ljubljana, skupinska razstava
- Knjižnica Železniki
- Knjižnica Lucija
- Galerija Desetnica, Kranj
- Kulturni dom Postojna (skupinska razstava)
- Kulturni dom Sveta Trojica
- OŠ Leše na Koroškem
- Knjižnica Novo mesto
- Kulturni dom Litija
- Knjižnica Bled
- Knjižnica Šiška, Ljubljana
- Pretorska palača, Koper (skupinska razstava)


2016: 
- Knjigarna in kavarna Goga, Novo mesto
- Galerija TIC, Postojna
- Klub SOT 24,5, Metelkova mesto
- Občina Litija
- Trubarjeva hiša literature, Ljubljana
- NUK (ob razstavi o pisateljici Bredi Smolnikar), Ljubljana
- Knjižnica Domžale
- Dnevni center aktivnosti za starejše, Ljubljana
- Literarna hiša Maribor
- Baričeva hiša, Prelesje ob Kolpi
- Osnovna šola Prevalje
- Grška ambasada, Ljubljana
- Izložba bar, Ljubljana
- Klub SOT 24,5, Metelkova mesto, Ljubljana
- Knjižnica Glinškova ploščad, Ljubljana
- Knjigarna in kavarna Goga, Novo mestohttp://www.laura-licer.si/
Slika: Laura Ličer, Kraljica KuščaricaZa več informacij vabljeni na spletno stran www.laura-licer.si ali na Facebook stran Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, kjer se lahko srečate z vsemi stvori, ki so bili do sedaj naslikani.

1-10 of 26