Arhiv‎ > ‎Razstave‎ > ‎

Damijan Koradin, april 2016

objavljeno: 27. apr. 2016, 01:04 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 23. maj 2016, 01:36 ]
Skulptura: Damijan Koradin  

O avtorju in razstavi:   Damijan Koradin: Kipi, ambienti in restavratorska dela 


Kipar in restavrator Damijan Koradin se ukvarja z občasnimi večjimi restavratorskimi projekti, včasih vodi kakšno delavnico s tega področja in kot mentor skozi delovno prakso poučuje dijake Srednje lesarske šole iz Nove Gorice. 


Vhodna vrata cerkve Sv. Lovrenca Kazlje na Krasu v procesu restavriranja, Damijan Koradin


Čeprav ustvarja že trideset let, ga dobro poznajo predvsem v zaprtih krogih stroke in zasebni naročniki, ker ni ravno ljubitelj publicitete. Razmere na trgu ga zadnja leta silijo, da se je začel tudi v tem smislu počasi odpirati. 

Rad se izraža tudi v pisani besedi skozi literarni zvrsti Eseji in Pisma. Prvenca še ni izdal, zajetno gradivo še čaka na pravo priložnost. 

Ambienti, Damijan Koradin

Kot protiutež masovni, uniformirani, konfekcijski, brezosebni proizvodnji in artiklom zagovarja unikatne ali maloserijske izdelke v funkciji in estetiki forme prilagojene individualnemu naročniku. Prisega na dodano vrednost umetniškega presežka. Sam razvoj takšnega razmišljanja ga je pripeljal do restavriranja in obnove del starih mojstrov ter dizajnerskih pohištvenih kosov srednjega in višjega razreda. 
Ideje Reciklaže, Second hand trgovin so se mu podile v mislih že pred desetletji.


Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.


Lahko si preberete še intervju z Damijanom Koradinom, v rubriki Portret.