Arhiv‎ > ‎Razstave‎ > ‎

Ksenija Zmagaj, Slike na platnu, mar2020

objavljeno: 24. mar. 2020, 03:27 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 4. apr. 2020, 16:44 ]
Ksenija Zmagaj, Slike na platnu Nika Korsič (ureja Virtualno galerijo) o slikah: 

Slike se mi zdijo dobre, prav vsaka posebej ima svojo zgodbo, so zelo močne in opazovalca ne pustijo hladnega, temveč obudijo močna čustva. Tudi izbor barv je izrazit in nekaj posebnega, všeč so mi tako izrazite kot zamegljene linije, posebno pa transparentnost, ki jo ponekod uporabite (sama sem fascinirana nad prosojnimi in megličastimi linijami, ki spominjajo na odseve ...). Vidi se, ima Ksenija že nekaj kilometrine, saj je dobro viden njen stil, tudi na slikah, kjer ni njenih značilnih obrazov."

Ksenijo smo že predstavljali v naši galeriji - njene barvite ilustracije si lahko ogledate TU


Ksenija Zmagaj je zapisala:

Gre za slike na platnu, naslikane z akrilnimi barvami in s čopiči. Pri slikanju me dejansko žene in vodi harmonija barv in podob s katerimi čaram in pripovedujem zgodbe, ki so kot ujeti utrinki življenja, kot regratove lučke, kot kaplje dežja ... moje občutenje teh in tako naslikanih zgodb pa je čudežno.

Kar nekaj časa je od tedaj, ko sem svoje občutke, občutenja in misli izražala s pomočjo pisane besede v poeziji. Nekaj zadnjih let se trudim, kar najbolj verodostojno, vse našteto izraziti s slikanjem, upodabljanjem in zrcaljenjem. V enaki meri kot poezija, so tudi slike pečat mojega notranjega sveta. Medtem, ko so v pesmih ujeti trenutki, moje slike pripovedujejo zgodbe. Podobe in slike so nadgradnja poezije. S svojo intenzivnostjo odstirajo tančice skrivnosti občutenja lepega in dobrega.

Za ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj 
(levo za nazaj, desno za naprej):


URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.Poglejte si še njene risbe pod naslovom 
Zrcalne podobe (feb2016).