Arhiv‎ > ‎Razstave‎ > ‎

Urša Brate, fotografska razstava Awakenings, januar 2015

objavljeno: 2. feb. 2015, 05:10 avtor: Spletni čas   [ posodobljeno 27. apr. 2016, 01:31 ]
Urša Brate, 2014 Urša Brate, Awakenings (Prebujanja) 

Urša Brate je ustvarjalka s srcem, ki svojim izdelkom vdahne življenjsko čarobnost, barvitost in igrivost. Študirala je v Benetkah na Akademiji lepih umetnosti, kjer je iskala svoj umetniški izraz predvsem s pomočjo risbe, slikarstva in fotografije, pa tudi inštalacije. Med študijem je razstavljala tako v Sloveniji kot v tujini. Po končanem študiju se je vrnila v rojstni kraj, kjer je ustanovila podjetje Lili`s Pot in kjer je svojo kreativnost in smisel za detajle izrazila v uporabnih izdelkih za dom. Trenutno živi in dela v Ljubljani.


Tokrat predstavljamo serijo njenih fotografij, ki nas spodbujajo, da začnemo razmišljati o pomladi in prebujanju.

Razstavljene fotografije presegajo njeno primarno funkcijo (odslikava in trenutni zapis stvarnosti) in povzdigujejo mimetičnost v likovno govorico. Avtorica lovi v objektiv detajle cvetov, listov, metuljev in sonca, ki so osnovni predmeti njenega zanimanja - narava, svetloba, prosojnost, krhkost in barvna harmonija. Nagovarja naše čute in nas morda spodbuja, da bi v roke prijeli čopič in prenesli rože na slikarski medij, zgnetli glino in zajeli prosojnost in detajle v porcelan, ali enostavno potopili nos med cvetne liste in uživali ob njenih vonjavah, si izdelali načrt za ureditev domačega vrta … ali se preprosto prepustili sanjarjenju.


Če želite, jo najdete na: ursa.brate@gmail.comZa ogled galerije KLIK na fotografijo spodaj (levo za nazaj, desno za naprej):
URL-ja pripomočka ni bilo mogoče najti.